SAMFUNNSANSVAR

Code of conduct

Vi er opptatte av sosiale aspekter og miljøhensyn, og har derfor en Code of Conduct vi og leverandørkjeden må forholde oss til. I denne setter vi krav til sosiale forhold, miljøhensyn, lønn mm.

Les vår CoC her

 

Oeko-tex 100

Flere av våre plagg er merket med Oeko-tex 100. For oss er det spesielt viktig at tøy som sitter inntil kroppen skal holde disse kravene. Ullundertøyet vårt er derfor Oeko-tex merket. Under denne standarden skal ikke plaggene inneholde allergifremkallende fargestoffer eller kreftfremkallende fargestoffer.

Vi gir også en garanti for at produktet er testet for innhold av klorerte fenoler, ftalater, organiske tinnforbindelser med mer.

Les mer om Oeko-tex 100.

 

Initiativ for etisk handel-medlemskap

Vi er medlem av Initiativ for Etisk Handel (IEH). Initiativ for Etisk handel er et medlemsbasert ressurs- og kompetansesenter for etisk handel bestående av bedrifter, virksomheter i offentlig sektor og organisasjoner. Formålet er samarbeid som fremmer menneskerettigheter, arbeidstakerrettigheter, utvikling og miljø, Medlemskap i IEH forplikter til konkret og målrettet forbedringsarbeid over tid.

Gjennom vårt medlemsskap vil vi være forpliktet til å rapporere årlig til IEH. Disse rapportene vil være tilgjengelige for alle på IEH’s nettsider.

 

Dyr i produksjonen

  • Vi benytter oss ikke av ekte pels.
  • Alle skinndetaljer på plaggene er fra kveg som er slaktet for matproduksjon, som gjør skinnet til et biprodukt.
  • I ullundertøyet vårt benytter vi oss av merinoull fra Australia, disse sauene skal ikke ha blitt utsatt for mulesing.
  • Ved bruk av dun i produksjonen forsøker vi å spore opp og forsikre oss om at dyrene ikke har blitt tvangsforet eller plukket levende, og at dunen er et biprodukt av matproduksjon. 
Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.